Основні | |
---|---|
Виробник | Amati |
Країна виробник | Італія |
Тип | Морська риба |
Вид риби | Тунець |
Солоність | Середньсолона |
Вага | 1 кг |
Тунець від італійського виробника AMATI - якісне та смачне філе тунця в рослинній олії, не подрібнене. Загальна вага 1 кг , розфасований в фольговану упаковку.
Тунець має важливе промислове значення, а численні властивості тунця дозволили йому зайняти друге місце в світі серед морепродуктів за популярністю (перше належить креветок). Найбільшим споживачем тунця є Японія, яка щорічно споживає близько 43 тисяч тонн.
На смак м'ясо тунця дуже ніжне і вишукане. Крім того, через досить високу калорійність тунця, а також вмісту в ньому великої кількості білка і гемоглобіну, він вважається поживним продуктом. У Франції, наприклад, через користі тунця і невластивого для смаку риби, його порівнюють з парною телятиною.
Тунець широко використовують для приготування різних страв: салатів, супів, овочевих гарячих страв. Його смажать, запікають, солять, готують на пару, коптять, гасять. Саме з тунця японці считают за краще готувати свої знамениті суші, так як вважається, що ця риба не піддається зараженню паразитами.
У всьому світі величезною популярністю користується консервований тунець. Його консервують у власному соку або в будь-якому рослинному маслі. Такі консерви являють собою самостійну закуску, в яку, хіба що, можна додати крапельку лимонного соку і прикрасити зеленню, овочами і оливками. Крім цього, такі консерви можна додати в різні салати або використовувати для приготування піци або пирогів.
У 100 г тунця міститься 68, 09 води, 23, 33 г білків, 4, 9 г жирів, 1, 18 р золі; вітаміни: А, В1, В2, В3, В6, В9, В12, В4, Е, D; макроелементи: фосфор, натрій, магній, кальцій, калій; мікроелементи: селен, цинк, мідь, марганець, залізо.
Калорійність тунця на 100 г продукту становить приблизно 145 ккал.
Голландськими вченими був проведений ряд експериментів, в результаті яких було доведено, що щоденне вживання 30 г тунця в два рази скорочує ризик серцево-судинних захворювань. Основна, але далеко не єдина, користь тунця полягає у високому вмісті жирового комплексу Омега-3.
До корисних властивостей тунця також відноситься високий вміст необхідних для організму мікроелементів, вітамінів і незамінних кислот. Регулярне вживання тунця знижує ризик виникнення алергічних реакцій, сприяє виробленню антитіл, бореться із запальними хворобами, корисно для профілактики онкозахворювань, позбавляє від депресії, знімає болі при артрозах і артритах.
Користь тунця полягає стимуляції обміну речовин і нормалізації рівня цукру в крові. Крім того, він сприяє виведенню з організму холестерину, тому лікарі, незважаючи на високу калорійність тунця, рекомендують його вживати людям, що страждають ожирінням і гіпертонією. Особливо корисний тунець для поліпшення і відновлення властивостей шкіри і слизових оболонок людини, зокрема при екземі.
В ящику 8 шт
- Ціна: 415 ₴