Основні | |
---|---|
Виробник | Levante |
Об`єм | 1000 мл |
Країна виробник | Італія |
Тип | Рафінована недезодороване |
Упаковка | Скляна пляшка |
Тип олії | Суміш рослинних олій |
Віджим | Перший холодний |
Оливкова (маслинова) олія — рослинна олія, що виготовляється з оливок]. За жирнокислотним складом оливкова олія є сумішшю тригліцеридів жирних кислот з дуже високим вмістом ефірів олеїнової кислоти.
Олію рекомендують зберігати у сухому, прохолодному (але не холодного), темному місці, подалі від різних запахів кухні, оскільки олія їх легко вбирає.
Найбільшими експортерами в ЄС оливкової олії є Іспанія (296 645 т), Італія (173 312 т) та Греція (109 586 т). При цьому найбільші споживачі оливкової олії у світі: Європа загалом споживає 849 366 т, Японія — 30 253 т, Австралія — 28 762 т та США — 24 844.
Найкращою може вважатися олія екстра-класу (на її етикетці вказано італ. Olio d'oliva l extravergine або англ. Extra virgin olive oil). Кислотність цієї олії зазвичай не перевищує 1 %, а вважається, що чим нижча кислотність олії, тим вища її якість. Ще ціннішою вважається олія холодного віджиму» (англ. first cold press), хоча це поняття досить умовне — олія дещо нагрівається і при «холодному пресуванні».
Оливкова олія має широке застосування в кулінарії, косметології, фармакології, виготовленні мила. У стародавні часи і середні віки традиційно використовувалася для освітлення приміщень. У християнських традиціях оливкова олія (єлей) використовувалася в обрядах богослужіння. Застосовується в медицині як розчинник ін'єкційних препаратів, у складі мазевих основ та косметичних засобів, які мають пом'якшувальні, ранозагоювальні властивості. Підвищує еластичність шкіри, сприяє усуненню розтяжок. Оливкова олія — цінний дієтичний продукт, завдяки високому вмісту мононенасичених жирних кислот і поліфенолів. Широко використовується, зокрема, у середземноморській кухні, особливо в італійській.
В ящику 12 шт
- Ціна: 200 грн