Основні | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Артишок – це рослина, розкрилися кошики квіток якого вживають у їжу. Стародавні римляны заготовляли артишоки запас – з медом, оцтом, прянощами, щоб їсти цей ніжний продукт круглий рік.
Артишок – це воістину "природна комора" корисних для здоров'я речовин. У артишоках містяться рослинні білки і вуглеводи, вітаміни А, Е, С, К, вітаміни групи В, мінерали (калій, натрій, фосфор, магній, кальцій) і мікроелементи ( залізо, мідь, цинк, селен). Артишоки малокалорійні (всього 50 ккал на 100 г), тому це справжня знахідка для тих, хто стежить за своєю вагою. Артишок по-праву вважають дієтичним продуктом. Він добре засвоюється організмом, а при цукровому діабеті він рекомендується як замінник крохмалю.Відомим фактом є те, що екстрат артишоку здатний дренувати печень и почки,а ведь они играют ведущую роль в очистке организма от токсинов и других вредных веществ. Еще при Екатерине II артишок рекомендовали врачи больным подагрой и желтухой.Современная медицина подтвердила мочегонное и желчегонное действие этого овоща. Артишок необходимо применять тем, кто курит, употребляет алкоголь, живёт в загрязнённой окружающей среде, страдает высоким уровнем холестерина,имеет проблемную кожу,имеет пониженный иммунитет,работает во вредных условиях.
Найсмачніші артишоки готують у Римі, куди вони потрапили з Сицилії в XVI столітті. У середземноморських країнах подружжя або закохані за традицією їдять артишок удвох, відламуючи по черзі по пелюстці: вважається, що спільне вживання цього овоча ріднить і піднімає настрій. А ось на Сицилії стверджують, що регулярне вживання артишоків омолоджує.
- Ціна: 295 ₴